نقرس
نقرس یک بیماری شایع است که به طور وسیعی منجر به تورم مفاصل میشود و تقریباً می تواند همه مفاصل را درگیر نماید ولی شایعترین آن انگشت بزرگ پا می باشد .
بروز نقرس
بروز نقرس به صورت ایجاد تورم ناگهانی و درد بسیار شدید و قرمزی در مفصل انگشت پا یا سایر مفاصل می باشد .
معمولاً حملات نقرس به طور دورهای بوده و بعد از چند روز خود به خود بهبودی می یابد .
علائم نقرس
درد شدید مفصل
قرمزی و حساسیت شدید و محدودیت حرکتی مفصل می باشد .
مکانیسم حمله نقرس
در بدن انسان اسید اوریک که خود از پورین تشکیل شده است به طور طبیعی از طریق کلیه ها در میشود .
اگر به هر دلیلی میزان دریافت پولی از طریق غذا بیش از حد باشد یا تولید پورین بدن افزایش یابد یا کلیه ها قادر به دفع اسید اوریک نباشند اسید اوریک به طور غیرعادی به صورت نمک در مفاصل رسوب میکند و باعث حمله نقرس می شود .
عوامل خطر نقرس
- تغذیه: انواع گوشت گوشت قرمز گوشت سفید ماهی و صدف غذاهای دریایی آبجو و مشروبات الکلی دیگر و همینطور قند فروکتوز است یا قند میوه باعث افزایش حمله نقرس می شود.
- چاقی باعث افزایش حمله به دلیل افزایش تولید اسید اوریک می شود .
- بیماریهای دیگر مثل فشار خون دیابت بیماریهای کلیوی و قلبی .
- داروها مانند آسپرین با دوز پایین تیازید ها کاپتوپریل بتابلوکرها .
- سابقه فامیلی
- جنسیت مرد
- سن ۳۰ تا ۵۰ سال .
- ضربه تروما و عمل جراحی
عوارض نقرس
عبارتند از حملات تورم و درد مفاصل سنگهای کلیوی نارسایی کلیوی و همینطور توفوس .